Lucka 24

This is the moment you've all been waiting for!
 
God Jul alla läsare!


23 december

23 december? Smaka på det. Känner du igen det? Antagligen inte, men för att inte verka efter biter du dig i läppen och låtsas som ingenting. Dagen har alltid funnits. Vad gjorde du 23 december 2010? Antagligen ingenting. Dagen fanns inte då. Titta i din kalender. Finns den där? Ja, det gör den. Varför? För att den är inlagd där. I efterhand. Den 28 september 2012 för att vara exakt. Då satt hela den svenska näringseliten i ett topphemligt möte. Alla vdar för stora företag var där. Var du där? Antagligen inte. Varför ökar julhandeln varje år? Varför? För att vi får mer och mer tid på oss att handla. I år beräknas den öka med 1,5 %. Men i år han man fler dagar på sig. 23 istället för 22. 4,5 % fler. Ökningen är alltså helt obefintlig. Detta är sant. Lovar.

/PersaRN

Lucka 23

Dan före dan.....


Veckans mysterium - Vilden

(Denna publikation var från början en lucka i olgy.ses julkalender, men censurerades av okända orsaker, här är den i full version)

 

Jag har tagit på mig en väldigt stor uppgift här på OLGY. Jag ska en gång i veckan presentera ”veckans mysterium”. Det finns månget mysterium här på vårat OLGY som har många oklara svar. Jag ska nu försöka utreda alla dessa konstiga myter och mysterium. Ett av många är: Är Vilden en man eller en kvinna? Som jag kommer ägna mig åt här.

Men vad döljer sig bakom denna fasansfulla krulliga kravall (bakgrund och fakta): Jo, Vilden är en väldigt mystisk man/kvinna på vårt vackra elevhem.  Hen gillar att umgås med fruntimmer och sitta inlåst på sitt rum och spela Tribal Wars, som är ett internet spel.

Vilden gillar också att vara i köket, som också tyder på att Hen är kvinna. I köket gör Hen efterrätter och b-sås som vi andra män tycker är ytterst feminint.  En annan sak som tyder på att Hen är en kvinna är att Hen bara tar 50 i bänkpress(man måste ta mer än 50 om man ska anses vara en riktig skogskarl enligt den urgamla bänkpress regelboken). 

Det finns fler kvinnoaktiga saker som Vilden utför, men som jag inte tar upp nu. Men kanske det mest starkaste beviset på att Hen är en kvinna är att Hen själv har uttalat sig själv ett tillfälle vid maten med dessa ord: ” Jag är en kvinna”

Det är oroväckande, jag vet… MEN! Det finns hopp! Jag har bestämt mig för att göra en intervju med denna lustiga varelse, som jag presenterar här:

 

Fullständiga namn: Vilden

Kön: Så mycket man det kan bli.

Årskurs: 1

Klubb: Köping Kolsva orientering

Hemlig talang: En hemlig talang…eeeehhm… att blogga!

Är du en kvinna, varför/ varför inte: Nej, jag har snopp och xy kromosomer, en kvinna har faktiskt xx.

 

5 snabba:

Köket eller snickarboa?

Städa eller spela tv-spel?

Baka eller bajsa?

Steka eller grilla?

Diska eller hugga ved?

Diskussion och analys: Vilden samlade på sig 4 av 5 mans poäng på min snabba 5. Ni kunde säkert gissa ut vilka som är feminina och som var maskulina.  Men jag tyckte ändå att köket där väger upp en stor del på kvinno sidan.  Jag har bestämt mig för att intervjua ytterligare 3 stycken olgysar för att få ett perspektiv på hur dem ser på Samuel Carl Fredrik Vilden som jag kallar allahs ord.

 

Allahs ord:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fullständiga namn: Anonym Aonymson (man)

Klubb: Okänd

Beskriv Vilden med 5 ord: Morgontrött, kakoman, ociviliserad, Judas, ensamvarg

Tycker du Vilden anses vara feminin eller maskulin och varför: Feminin, han tycks inte ha några maskulina vänner.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fullständiga namn: BosseN^ (man)

Klubb: Okänd

Beskriv Vilden med 5 ord: Grov, fjortis, tunn skäggväxt, lätt till gråt

Tycker du Vilden anses vara feminin eller maskulin och varför? Vilden gör sitt bästa, men ibland räcker det inte hela vägen. Hans känsliga sidor lyser lätt igenom och hans hårda fasad brister.  Dagar när detta händer kan man hitta honom i ett hörn målandes på sina naglar med alla möjliga färger och glitter. Jag tycker han anses vara feminin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fullständiga namn: Mat(h, het är oklart då hon inte har fått information av sina föräldrar om vad hon egentligen heter)ilda Sofie Gustavsson (kvinna)

Klubb: OK Tyr

Beskriv Vilden med 5 ord: Snäll, omtänksam, spontan, social och glad.

Tycker du Vilden anses vara feminin eller maskulin och varför? Jag tycker han är maskulin eftersom jag ser honom som en kille.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Slutsats: Enligt mina intervjuer kan vi läsa av att männen ser han som en kvinna medans den kvinnliga delen av intervjun anser han vara maskulin. Men nu är det dags att sätta ner foten i denna fråga! Är han en man eller kvinna? Svaret är, Nej. Vilden är man. Vilden är en mycket sällsynt sort. Han är en man med kvinnodrag i sitt inre, inge konstig med det. Jag tror alla män innerst inne är lite tjejiga och kanske tvärt om? Jag t.ex. påstås det att jag blundar när det händer läskiga saker i filmer.

Så det är bara att öppna famnen in till mansligan. Här med förklara jag Samuel Carl Fredrik Vilden till MAN. Välkommen Vilden till mansligan. Vi ska lära dig allt! Från mansbrunk till fruntimmer.

 

Xoxo

Kommissarie Beck

(Ingen elev vid Uppsala gymnasieboende har tagit illa upp till detta inlägg)


Lucka 22

Endast för oss som överlevde gårdagan!

Idag har vi ännu en svävarfråga, Vildans fot?


Lucka 21

Svävar Masen?
Vad pekar Vilden på?
Hur har PersaRN sitt pannband?

Det är bara tre av frågorna som kommer upp när man ser denna otroliga bild... Vilka frågor kommer upp i era tankar? kommentera gärna dem.


Lucka 20


Lucka 19

Nu borde ni märka ngn skillnad iaf!"Vadå jag spänner mig inte?" - Vilden"jag är straight, jag lovar" - PersaRN

Lucka 18


Lucka 17


Lucka 15 & 16

nu kommer det ni har längtat efter 


15e:16e:


Skinkloppet

Idag var det dags för skinkloppet, en tradition inom IFK Mora OK. Skinkloppet går ut på att man ska gissa sin tid på en bana och sedan springa banan och förhoppningsvis pricka in tid. Den som gissar närmast sin tid vinner en skinka och får arrangera tävlingen året efter, klocka är självklart förbjudet.

Ett tiotal tappra löpare ställde upp (stora delar av klubben var på skidorientering).  Detta år var bestod tävlingen av 3 slingor på 1,5 km vardera, det var 2,5 dm kramsnö och nollgradigt, det var tungsprunget som f*n men trotts det så lyckades Per springa på imponerande 37minuter, men Per var 2 minuter snabbare än hanns gissning.

Självklart så lyckades jag plocka hem tävlingen med endast 50 sekunders felmarginal.  Bilder från tävlingen kommer nedan.Vinnaren med julskinkan. (glömde tort överdrag för överkroppen därför vart det lite naket)Jag glömde visst säga att pulkaåkning var obligatoriskt vid varje kartbyte och innan målgång.

/Masen

Brunkdagen

Idag har det varit en fin dag i Uppsala. För min del blev det ett bra pass ute i storvreta med skidor. Att pricka rätt med vallan är svårt och oftast sluter det med att man slänger stavarna och går hemåt. Men inte idag. Idag hittade jag det ultimataste sättet att preparera sina skidor, nämligen att inte lägga på någon valla alls. Precis det gjorde jag idag och efter 1 timme började det bli jobbigt att bara staka, efter ytterligare 30 minuter var det ett helvete och 30 minuter efter det spelade djävulen ett spratt med mig. 2 timmars plågsamma lidande fick jag stå ut med innan jag ens kunde tänka på att åka hem igen. Som tur är fick man sällskap av Malin, som höll mig vid gott mod när vi gick förbi bussen vi skulle hoppat på.
 
För PersaRN's del blev det två och en halv timmes löpning i motvind. Han klagade dock inte utan la sig i ett hörn och grät, som man ska göra.
 
Flera frågor har dykt upp om vart julkalendern har tagit vägen och för att lugna er läsare så är det strul i systemet, men det kommer upp två luckor imorgon som en kompensation!
 
/Vilden

Lucka 14

inget rim idag.Lucka 13

Idag bjuder vi på ett rim i dagens lucka:


13 är ju ett oturs nummer, men vi på http://uppsalaboys.blogg.se/ önskar dig en god dag, en dag utan bekymmer, en dag med vinst för just ditt ishockeylag, en dag som gör just dig extra glad, en dag utan kraftigt alkoholintag och ofrivilligt samlag.

Vill du ha mer rim?

Var då klok och dela oss på din ansiktsbok! https://www.facebook.com/uppsalaboysblogg


Nu kommer dagens bild!


Grattis Dubbel J

Vi på boggen kan inte annat än att gratta vår kära rådgivare, läsare och kompis Dubbel J!
Han har vunnit en tävling på WorldofO, han vann en resa till Italien, kolla själva på http://news.worldofo.com/2012/12/12/lucky-voters-check-if-you-won-3/ .
 
 
 

Lucka tolv

Idag är det det magiska 12-12-12 detta kommer ni inte få uppleva försen om exakt 100år, så ta vara på dagen!


Lucka elva

Kolla PersaRN...


Lucka tio

Lite tekniska problem i morse men nu kommer den!

Samlade

Nu är alla i crew samlade och PersaRN kaxar med oss ettor och får sedan storspö precis som vanligt, skönt att vara tillbaka i vardagen.
 
/De starka ettorna! (eller e de tvåan som är svag?)

lucka nio

Idag tar ännu en vecka slut, vilket innenbär Solsidan och beck i kväll!

och här kommer bilden också.
 

Långpass i Köping

Jag spenderar helgen hemma i Köping och tar det lugnt. Dricker julmust från Guttsta källa och äter god mat om dagarna. Träning ska också bedrivas och idag var inget undantag.
 
-8 grader och ett lugnt lånpass stod för dagens träning, trodde jag åtminstonde till en början. Jag sprang iväg från staden min och mot ett lugnt och fridfullt pass i skogen. Allt verkade gå bra till en början, men efter en pisspaus tyckte jag att jag såg en älg på ett hygge hundra meter bort. Jag valde i den stunden att undersöka denna underliga varelse och sprang lugnt fram för att hälsa. Jag försökte dra till med ett skämt, men älgen gav mig bara arga blickar. Även hans familj var där och snart fick jag sällskap av 5 älgar som inte tyckte om mina skämt. älghanen tröttnade ganska snabbt på mig när han sprintade mot mig och jag valde i den stunden att visa mitt sanna jag och hoppade upp på en sten där jag kunde sitta tryggt till älgarna travade iväg.
 
Det tog inte lång tid innan jag kunde hoppa ner från stenen, men istället för att vända hemåt till tryggheten valde jag att följa efter älgarna för att säga vad jag tyckte om deras beteende (och för att jag ville sätta tänderna i älgkött). Jag jagade dem över okända bäckar och höjder, genom oöndliga grönområden, men trots det lyckades de att springa ifrån mig. Så där stod jag, helt själv i skogen utan att veta vart jag var, och det blev allt mörkare. Jag sprang åt ett helt random håll och gjorde mig samtidigt beredd att tillbringa natten i skogen med köttätande älgar. Efter en tids letande kom jag äntligen ut på en stig och sprang hem igen mot säkerheten.
 
Livin' the dream
 
//Vilden

Lucka åtta

 
Okej jag kan hålla mer er om att vår kalender är lite seg, men det blir bättre eftersom, lovar.

Lucka sju

 
notera att vi fick kompassfallet på bild!

Brunk i snöstorm

Under den senaste tiden så har det snöat här i Uppsala, Mycket. Det började med en rysskyla i måndags som övergick till snöstorm igår (onsdag). Men självklart så stoppade inte finvädret oss från att träna. 4 minuters intervaller med löpskolning som uppvärmning var det som stod på schemat. Innan träningen så förklarade Joel (på grov norrlänska) att när man gått hem från det passet så är man dubbelt så manlig som när man gick dit, killarna tittade på varandra och tänkte ooh ja. På träningen så hörde man inte ett enda pip om att det var kallt eller att man inte såg ngt pga snöstormen. Det var så skönt pass finns bara ett ord som beskriver träningen, BRUNK pass!

 

Bild på snödjupet i Uppsala under de senaste dagarna.
 
 

Snö kaoset ledde till att SJ avrådde folk att åka med dem, upptåget gick inte och ingen UL buss gick. Med andra ord, du kommer inte ifrån Uppsala. Men vi klaar inte, Vilden gjorde till och med en snöängel av glädje. 

 

 

Tog denna bild från mitt fönster igår kväll, det komm lite till under natten.
 
/Masen

Lucka sex

Börjar ni fatta? 
 

Lucka fem

Godmorgen här är lucka 5!


Lucka fyra

Äntligen kommer det in en lucka i tid på morgonen. Check it out!!! 

 

 
 
 

Jag kan tillägga för er som inte kan få nog utav oss att igår så skrev jag på en annan julkalender, nämligen julkalendern på http://www.olgy.se/. Under dagen så kommer även Vilden att skriva där. Jusste jag glömde nästan, även PersaRN har skrivit på den bloggen, nämligen den första luckan.


Vintern är här

Vintern har anlänt till Uppsala. Ned emot -20 grader och snön täcker marken fint. Snart åker jag hem och hämtar skidorna.
Helgen har spenderats med att träna väldigt fina träningar från UTH (Uppsala-träningshelg för de icke-orienterarna som inte förstår sig på oss). Kylan hade inte något emot att störa oss, men annars var det väldigt fina förhållanden.
 
Dagen har varit väldigt kall, mörk, trist och jag gillade det. Det fanns inte mycket att klaga på förutom kylan som trängde igenom det mycket dåliga klädvalet, men jag är inte bitter. Tvärtom. Jag ser fram emot att under vinterns hårda dagar leverera hårda pass dag efter dag för att i vår kunna springa bra på bland annat ultralång-SM. Där DR.OOS dump nog valt att slå vad med mig om vem som vinner.  Idag, efter att vi på OLGY pratat om att inte träna för mycket när det är kallt ute, begav sig två tappra herrar ut i den isiga kylan och avverkade ett härligt 90 minuters löppass. PersaRn, som förövrigt är van med den stränga kylan, valde att strunta i vantar och sprang lättklädd runt Uppsala. Jag (Vilden) blev sannerligen ispirerad av hans klädval och tänkte att jag ska bli som honom när jag blir stor. Men inte än, jag har 12 månader kvar till den nivån....
 
/Vilden

Lucka tre

Idag har en ny vecka fötts det firar vi med att öppna en till lucka i våran julkalender här på http://uppsalaboys.blogg.se/ !
 

Lucka två

här kommer bilden för lucka två :D
 

Lucka ett

nu börjar våran egna lilla julkalender här på bloggen. Det är en "bild julkalender" ni kommer nog fatta vad det handlar om efter ett tag.
 

RSS 2.0