Vilken Härlig Dag

Här kommer min och samuels dag idag, den va ganska chill!

denna låten passar bra: 

http://www.youtube.com/watch?v=mCLbU1NxBhA

  • OL-träning
  • 10:30-11:00 Spanska
  • 11:00-12:30 Lunch (man skulle ta sig till badet på den tiden också)
  • 12:30- bad
  • 15:20-16:00 Klassråd
  • 16:00-16:30 Kemi 

Efter att vi hade käkat i skolan så begav vi oss av till max och såg till att få i oss lite efterrätt. En kaffe och en Sundae glass för mig, Hedlund tog två. Efter det så var det dags för simning i Fyrishov, eller så mycket simning vart det inte vi simmade i kanske 30-45min och sedan lät vi barnasinnet släppa lös i äventyrsbadet. Klassen hade tävlingar i rutschkanorna, lekte tjuv och polis, bubblade bubbelpool, åkte på vattenlesaker i forsen, hade vattenkrig, svingade sig i lianer, hoppade från hopptorn och stod på händer i vattnet. Alla hade roligt och skrattade.

 

 

Efter badet så kände vi i Dreamteam att en fika inte hade suttit helt fel så vi cyklade in mot staden och såg ganska snabbt att det låg tre caféer på rad, vi fortsatte för att parkera cyklarna men vart vi än skulle ställa cyklarna så fanns det en lapp med texten cykelparkering förbjuden eller förbjudet att parkera cykeln på trottoaren.  Hur fan tänkte de när man inte ska få parkera cykeln någonstans i en cykelstad? Men eftersom vi inte är olagliga så fortsatte vi letandet efter ett cykelställ, det vart en rejäl omväg. När vi var tillbaka vid caféerna till fots så gick vi först utanför och kollade in vilka som hade det bästa utbudet. Cafe Linné Hörnan vann överlägset. Vi tog olika sorters chokladkaka och varsin caffè mocca. Det var det godaste kaffet någonsin, jävlar va gott och snygg kassörska. Var några av meningarna som vi hävde ur oss i fåtöljerna inne på cafét. 

All info om stället: http://www.cafelinne.com/  är du i Uppsala så måste du dit.

 

 
 
/FikarN

cash is king

Läs bara rubriken, den säger allt.

 

Nu när det äntligen har börjats med vintersport på TV så har vi självklart suttit som klistrade i soffan, eller snarare stått och skrikigt framför soffan.

 
PersaRN sitter och klappar av glädje medans Hellner jr. har sitt vanliga stoneface.
 
 
"Hur ska de här gå igentligen?" tänker han och kliar sig i huvudet.
 
 
"Titta han tar ju det för fan!" PersaRN helt uppe i varv och alla kan notera vem som ler nere i högra hörnet, det krävs att Hellner ska vinna en spurt för att få fram den minen.
 
 

Idag när jag och PersaRN skulle ut och skaffa oss föda så kom Emil och frågade om vi ville följa med han och Lill på utflykt, vi tackade ja och följde med dem till ********. Vi upptackte ganska snart att om vi hade ha haft med oss mer utrustning så hade det hela blivit mycket mer intressant. Det var en i rolig utflykt som kommer att göras om mycket mer noggrant inom en kort tid och då kommer ni att få information om vart vi var och vad vi gjorde. Så håll er uppdaterade, en längre mer detaljerad utvärdering kommer, troligen inom snart.

/masen


Seger

Vi vann, mer behöver jag inte tillägga.

Vinterstudion

Vinterstudion är igång och vi på kantorn är mer förväntasfulla än någonsin. En del av det kan vara för att vi satsat pengar på skidorna. Det är en extra källa till motivationen. Spänningen ligger mellan Calla-Kowalcyk och Hellner-Northug (och büern münchen-Hannover). Självklart satsar vi på svenskarna och det känns som säkra kort. Nu checkar jag ut och efter vi vunnit kommer ett glädeblogginlägg.

Helgen på kantorn

 

I helgen som var så åkte de flesta hem med sina föräldrar, men det fanns några tappra OLGY elever som stod emot den barnsliga åvadkulattsemammajagåkermedhennehemochfårlagadmattrenden en av dem var givetvis jag.


På lördagen så tog jag och Dubble J oss till Alsike för att visa L-100 att vi på OLGY inte bara kan orientera. Efter en missberäkning på 3,2km vart hallen låg så var vi framme, vi höll hakan högt och sade kort och gott ”fint folk kommer alltid sent” och ”vi behöver inte värma upp, vi är under 30år”. Från början så körde vi med 3 lag, ett lag vart givetvis ett OLGY lag som bestod utav vollydulli, zorroJ, sololill, bandy(på is)tibell, och missarmaria som alla går på OLGY (vilka de e får ni gissa sjäva). Det vart oavgjort i första matchen sedan vann vi resten. Sedan vart det blandade lag (troligen eftersom ett lag va överlägset). Vollydulli och sololill gjorde några riktigt fina kontringar tillsammans som oftast ledde till poäng, men det hjälpte inte mor motståndarlaget som hade en aktiv innebandyspelare och zorroJ så vi åkte på spö…
Jag och Jesper vart erbjudna skjuts tillbaka till kantorn som vi tackade ja till. Vi satt i en liten bil tillsammans med 3 babblande 20åriga tjejer som babblade som julmust och skumtomtar. En av dem pratade precis som Idol-Anna gjorde när hon sjöng sin mega hitt Ring Ring i Idol 2006 här har ni klassikern lyssna och njut! http://www.youtube.com/watch?v=M-QbTGRuwmw.

 

I går så släpade jag och Dubbel J oss ut igen med träningsverk efter innebandyn. Men vi plågade oss i en timme med intervaller. Efter det så åt vi en falukorv och ett paket makaroner sen va typ den dagen slut.


//vollydulli/masen


Vinter

"Det blir mörkare och mörkare. Snart borde det bli kyligare och kyligare också. Men just nu är det milt. Temperaturer mot 10 grader om dagarna. Rena rama värmeböljan.

Ungefär just nu om året brukar jag raljera om hur äcklig vintern är och hur de närmsta månaderna kommer bli ett helvete. Men inte i år! I år känns det som att vintern inte kommer fort nog. Jag vill ut och trycka stavarna i snön tills händerna får blåsor. Jag vill våldsamt tina mina fötter i duschen efter ett långpass snöpuls utan våtsockor. Jag vill att andedräkten ska frysa i skägget på träningspassen. Jag vill ut på isen med bandyklubba. Jag vill ge mig ut på träning och inte riktigt veta om det kommer ta två timmar eller fyra timmar på grund av svåra väderförhållanden. Och jag vill dricka julmust från Guttsta Källa.

Därför vill jag att vintern ska komma och att den ska komma våldsamt. Jag snackar om en och en halv meter snöfall på ett dygn och temperaturer ner mot 30 minusgrader. Nu är det slut på gnället! Inget jävla snack om utlandsresor och inomhusträning längre. När det är sibirisk vinter står Karelin ute i T-shirt och grillar. Det är helt enkelt dags att plocka fram Ryssen igen i vinter!"
 
Af Simon Hedlund

Fakiren

Redan 8.00 imorse var jag uppe och härjade. Lyckades trots min tekniskt socialt förlängda, numera avkapade arm som dessutom är min alarmklocka - mobilen - att vakna tack vare ett online-larm på datorn. Man kan tro att jag fått nog av teknik - och det har jag. Men jag måste ändå säga att det räddade mig idag.
 
Klockan 10 åkte jag och min bror till Arboga för att springa Fakiren, väl där fick vi uppslutning av PersaRN, en hyvens kille. Han var enormt laddad över att få springa den 18 km korta banan och redan innan start kunde vi konstatera att det var OLGY-power i luften. Tyvärr blev det ingen show av någon av oss denna tävling då sabotage hade utförts under banans gång och det bidrog till att ingen av oss kunde klämma åt oss segern.
 
När jag startade på min 11,8 kilometersbana hamnade jag efter redan i början, på grund av att kartorna låg utspridda på marken och folk sprang runt som hönor och plockade upp dem en efter en. Utom jag. Jag väntade tills det bara låg en karta kvar och det var jävligt dumt. Än dock så sprang jag ikapp klunga efter klunga och frågade "Is this the lead" innan jag tryckte ifrån dem. Jag kom tillslut upp i tät och drog i ledning till den elfte kontrollen. Sen sket sig allt. Jag tog PersaRN i handen (fast ändå inte) och tillsammans skuttade vi glada till kontroll 14 istället för 13, Där fick jag helt plötsligt tanken av att jag är helt jävla dum i huvudet, och det stämmer. Men jag tog mig samman och sprang banan trots mitt sammanbrott.Hårt!
Men tack vare många klurigheter och en rätt lång bana hamnade sluttiden på 1.26. Rätt ner i träningsdagboken.
 
/Das Vilde

föräldramöte på en skjortfredag

Som rubriken lyder så är det föräldramöte idag. Det betyder att alla föräldrar kommer som i sin tur betyder att det var kaos i alla korridorer igår, alla fick lov att städa innan päronen kommer. Föräldramötet är för OLGY föräldrarna och ledarna har varit överdrivet tydliga på att elever INTE får vara med på mötet. De flesta tycker att det bara är skönt medan det finns vissa något djupare personer som frågar sig själva, ”vad är det som är så hemligt på det mötet?” och blir ganska nyfikna…

 

Jag antar att ni vet vilken dag det är, det var ju torsdag igår och läsdag i morgon vilket betyder att det är skjortfredag idag. Som vanligt så levererar Masen, Dubbel J och Vilden på skjortfredagen och Egnes gör oss besvikna igen. Även läraren (Anders) och Erik ”Dunkarn”  Furberg har fattat poängen, men förutom dem så ser det svagt ut….

 
jag och Dubbel J
 
 
Vilden (observera skägget)
 
 
Dunkarn och Anders


och här kommer lite extra material från igår när Vilden agerade mattelärare:

 
//Masen

Pluggkväll (!)

Ikväll har jag valt att lägga kraft åt saker som sägs vara nyttiga för livet framöver. Vissa av oss (PersaRN) har verkligen fått känna av hur det är när han, i flera timmars tid i sitt rum, äntligen kommit ut och sett solljuset. Han hade dock inga läxor utan sov bara en stund, men principen är densamma. Man blir nästan äckligt förvånad över hur lite han har att göra men ändå gör så mycket skolarbete. Ibland hör man honom gråta över att han inte kan göra läxor.
 
Själv har jag distribuerat några timmar i mitt rum och gjort läxor och fixat min träningsdagbok. Inte för att det behövts, utan för att jag inte orkat göra något annat. Thåström och Kent har spelats under kvällens sista timmar och jag har hela tiden tänkt att jag är smartast i rummet, men det är föga tröstande när jag är ensam. Snart ska jag sova men fram till dess ska jag sitta här och inte tänka på att mitt liv är värdelöst.
 
/killentillvänsterpåheadernfrånerathåll

träning och fotboll

Idag var det spännstträning  som stod på planeringen. Den tappra truppen med OLGY elever joggade bort till röbo för att köra friidrottsövningarna. Efter träningen så drog alla ägarna av bloggen och Dubbel J (plus massa tjejer som följde för att kolla på våra erotiska kroppar) till gymmet för att bänka en vända.  Vilden vann tävlingen på finfina 50kg, men han har fortfarande en bra bit kvar till OLGYrekordet på näst intill oroliga 72,5kg som Emil ”Bänkarn” Wikström har tagit. Efter träning så körde Vilden och PersaRN en egen styrkeövning för att avsluta träningen på ett så manligt sätt som möjligt (se bild nedan).

 

Och vi ser självklart på Sverige-England som är den första matchen på Flens arena och Zlatan gjorde första målet, de gillade vi.extrastyrkan


Zlatan-cam på datorn och matchen på TVn!
 
 


så glada var vi efter 1-0! och just nu när jag skrev det så kom Zlatans hattrick!

/Masen

O-event

Även i år så följde jag med mitt modersdestrikt ned till Borås på årets säsongsavslutning, LEDX Cup/O-event, som är tre sprinter på tre dagar. På fredagen när jag kom ned så var det en Nattsprint med TC och mål i Borås arena (Elfsborgs hemma arena), på lördagen en Downhillsprint men samma TC och mål som på kvällen innan och på söndagen är det en zoosprint inne på Borås djurpark.

 

 Jag och Rebecca M och Ellen F (de är inte dalabor men de åkte med Dalarna ner) tog bussen från Uppsala på fredagsmorgonen till Enköping för att där hoppa på tåget till Örebro där dalabussarna hämtade upp oss. Fredrik ”Freddie” Person hade paxat plats åt mig i den snart klassiska guldiga dalabussen. Redan när man gick in i bussen så fick man panik av två anledningar, 1. För att man höll på att få värmeslag och 2. För att man nästan slogs omkull av ljudnivån i bussen. Jag förstod direkt att Freddie inte hade lyckats få en blund på sin kudde som han hade i knät.

 

 Snett framför mig och Freddie så satt två av de andra legendariska Dala96killarna nämligen Oskar ”Orre” Sandberg och min klubb kamrat Gabriel ”Gabbe” Höjlind inte helt förvånande så att de och kollade på fast 5 och jägarna flera gånger om, vilket vi även gjorde på USM tidigare i år.

 

 När vi kom in på arenan så var de lite mindre rutinerade dalaborna riktigt imponerade över den stora arenan medans vi stora hårda grabbar reagerade på att det hade bytt konstgräs sen förra året. Innan start så snackade vi om allt från hur läskigt det skulle vara att hänga i stolparna längst uppe i taket till vart det hade vart bäst att stå i arenan om det hela hade varigt GTA. Nattsprinten var lite klurigare än vad den har varigt tidigare år men ändå inga stora problem för de flesta. Jag kom på en fin 17e plats av 77 godkännda trotts mycket osäkerhet och ett spökande lår.

 

 Nästa dag gick vi fyra grabbar ned på stan. Jag köpte ett par badbyxor efter som att jag hade glömt att det var bad på lägret… sen hittade vi en godisaffär. Inte vilken godisaffär som helst utan en godisaffär som hade öppet ända till klockan 03:00 på natten vilket var högst facinerande. I godisaffären fanns även ett erbjudande, ät upp en geléråtta på 2,8 kg på 20 min och få 2000 kr plus det ni köpte råttan för. Det var självklart ett högst lockande erbjudande för oss godisgalna dalmasar men vi beslutade att återkomma efter tävlingen.

 

 Till starten på Downhillsprinten var det uppför och på banan gick det mest nedför. Nästan alla h16 bommade samma kontroll, till och med Orre bommade den mycket, och då sitter den troligen fel. Efter att jag hittat den kontrollen så fick jag, dum som jag är, för mig att jag skulle springa ikapp tid, jag sprang jävligt fort sen kom ett träd och det hela blev en blodig historia (se bilder nedan) resten av banan fick jag agera vinrutetorkare på kartan för att ens se vart jag skulle på grund utav att det sprutade blod från ansiktet. Bommarna och blodet ville inte sluta men tillslut så kom jag i mål och var godkänd. Efter mål så sa alla arrangörer att jag borde gå till sjukan och jag svarade trevligt "ja" till alla men jag tänkte att jag skulle ha kort på de förs i alla fall. Jag kom aldrig till sjukan.

 

På kvällen så fortsatte diskussionerna om galéråttan efter att ha slagit ihop våra fyra hjärnor så kom vi fram till att vi måste fråga någon äldre och visare om iden så Freddie gick och hämtade tre smarta tuningar plus en mindre smart. Vi fyra plus de tre smarta tuningarna kom fram till att det var omöjligt att klara det medan den fjärde tuningen bara kom fram till att det var tur att råttan var röd för om den var grön så skulle de inte gå eftersom dom inte är goda.

 

 ZOOsprinten var den sämsta sprinten. Jag med alla andra trodde att den skulle gå bara i ZOOet men det visade sig att halva sprinten gick inne i det geggigaste grönområdet jag har varit med om och att löparskor inte alls var det bästa skovalet. Orre gick och mumlade negativa saker om tävlingen hela dagen efteråt typ som ”dom kunde ju i alla fall sagt att ZOOsprinten inte skulle gå i ZOOet utan i skogen utanför” .  Med det dåliga sista intrycket lämnade vi Borås för detta år.


helgen i helhet har varit rolig i alla fall om man tänker bort tävlingarna.

 

Här kommer bilder från Downhillsprinten!

 
 
Kommentarer så som krigare och köttare och manligt har kommit tack alla ni är så snälla :')

 
"offensiv orientering"

/Masen

Finhelg

Nu i helgen har många av olgys elever åkt hem eller på tävlingar. Förutom några tappra, fördömda själar som valde att stanna kvar i helgen. Självklart var jag en av dem och även min kompanjon PersaRN. Vi har under helgen tilldelats bästa pris för både middag och träning, vilket inte är å konstigt.
 
På fredag valde jag att snygga till kvällsmaten lite med fläskfilé, egna potatisklyftor, egengjord bearnaisesås samt chokldamousse till efterrätt. Riktigt fint. Även PersaRN valde att snygga till sin måltid med blodpudding och skjorta. En riktigt fin kväll med andra ord.
 
Igår åkte vi iväg till Lunsen och spelade in ett par korta klipp bara för att det är sånt vi gör. Papparazzis i hundratals försökte få en bild på vårat uppcoming project, men ingen lyckades. På kvällen kläckte PersaRN den brutalt bra idéen att vi skulle göra hamburgare. Så det gjorde vi. Av eget nötförs, Brödet gjorde vi från scratch, samt lätt kryddade pommes och en brutalt god bacon också. med andra ord var gårdagen brutalt najs.
 
Idag väntade såklart långpass och två tappra män klev ut ur lägenhetskomplexet klockan 10:00 och kunde efter två timmar notera 24 kilometer på gps klockan. Också det var ett riktigt fint pass. Med andra ord så har vi levt livet.
 
over and out/Vilden

Gårdagens Misär

Olgys alla elever har kommit hem från ett veckolångt höstlov (lite sent men internet har knasat) och för det mesta har det bjudits på mycket fina kvällsträningar. Igår var ett sådant pass. En riktigt fin orienteringsträning med en av dem lokala orienteringsklubbarna tillsammans med DR.OOS stod på schemat och en 18 kilometersslinga hade tänkts avverkas.
 
Distanspasset förlades till Nåsten, djupt inne i Uppsalas skogar, ett outforskat område av mig och säkert många andra. Roos och jag hade planerat mycket ambitiöst när vi skulle ge oss av härifrån, men ändå lyckades vi stanna kvar på boendet fem minuter extra. Det la grunden för att vi skulle bli sena och inte hinna med att springa lugnt och harmoniskt. Väl vid deras klubbstuga hade alla redan gett sig av och vi valde att skynda oss och försöka jaga ikapp.
 
Två brunkiga orienterare sprang i hyfsat tempo mot starten (som vi tyvärr missade) och valde under vissa delar av banan att korta av en del. Det hjälpte inte så mycket efter att bommarna radades upp en efter en.
 
Helt övertygade om att vi skulle komma ikapp täten dundrade vi på rejält på vägarna och lämnade alla vildsvin stirrande av förvåning bakom oss. Efter ett tag såg jag pannlampor skymta i horisonten, men innan jag hann reagera stormade DR.OOS iväg och lämnade mig en bit bakom. På stumma ben lyckades jag iallafall komma ikapp den sista mannen i tätklungan innan jag vägga totalt. Jag valde i den stunden att springa på 15 kilometersslingan istället för 18 kilometer. Själv. Helt jäävla själv i skogen lunkade jag hem på stumma ben. Övertygad om att min pannlampa var av bästa kvalité ville jag försäkra mig om att det verkligen var så. JAg blev förvånad när jag såg att den blinkade rött vilket var en indikator på att batteriet höll på att ta slut. "Helvete nu är jag inte hemma förrän tolv" tänkte jag när jag på stumma ben satte fart mot målet. Det enda som saknades var en stor fet varg mitt på stigen. Då skulle min kväll varit komplett. Bitterheten kom ikapp mig ganska snabbt och jag fick helt enkelt vänja mig med tanken att jag skulle få tillbringa ett par timmar på att hitta ut ifrån skogen. Men jag hittade dock till målet och till min lättnad var det eljusspår hela vägen till mål.
 
Väl vid stugan hittar jag DR.OOS i omklädningsrummet som glatt sitter halvnaken och diskuterar med andra orienterare. Även han hade blivit avhängd, men lite senare än mig. Vi satt och snackade ett tag innan vi begav oss mot cyklarna och hem till kantorn. Jag kunde efter träningen notera runt 14 kilometer och DR.OOS runt precis under 16 kilometer.
 
/JagärfortfarandetröttsenigårVilden

No internet

Hej har ingen bloggpaus för er som undrar!
Problemet är att vi inte fått internet i nya lägenheten än.
Och att gå ut nu till ett café är uteslutet.
Vi har inte storm här uppe, Den är inte den värsta på flera år.
Det spöregnar inte och blåser verkligen inte hela dagarna.
Går ut med rädsla för att inte blåsa bort helt och hållet.
Så ni behöver inte vara avundsjuka på mitt fina väder längre

RSS 2.0