Årets på OLGY

 

Årets Maskin:

Ida

Motivering:

Ida är den starkaste av de alla, uthålligast av alla och med en beslutsamhet som saknar ord. På samarbetslägret visade hon upp alla dessa förmågor på ett enastående sätt, genom att göra det hon är bäst på. Att diska. Hon matades med disk, men verkade aldrig tröttna utan stod nöjd kvar på sin plats och gjorde sin syssla. Därav får hon det hedersamma priset som årets maskin.

 

Årets Judas:

Felix Claesson

Motivering:

En vanlig grabb i tonårsåldern. Kanske för vanlig när han efter en kort tid valde att avgå på OLGY och börja på en skola som han tidigare ville gå, men inte kom in.

 

Årets Chef:

Fredrik Wigertz

Motivering:

Världen har skådat många duktiga chefer i flera decennier, men den främsta av dem alla är Fredrik af Wigertz. Hans beslutsamhet att få saker gjorda är ibland skrämmande för den som inte är införstådd i ämnet och han skrämmar slag på kamraterna när han stormar förbi matsalen i skolans dunkla korridor. Årets Chef är en titel som han med lätthet kan få skryta med.

 

 

Årets svärmorsdröm

Jesper Kullin

Motivering:

Tjejer, kvinnor, feminister, ja han är älskad av alla. Hans förmåga att attrahera människor från det motsatta könet är känt i Sverige och med det kommer ansvar och plikt. Något han sätter före allt annat. Därför drömmer mödrar till Jespers flickvänner om att de ska få bli hans svärmor. Något som ibland gör att det blir en hel del kö på Kantornsgatan 16. Men hav förtröstan mödrar, än finns hopp om att få tillbringa en kaffestund med denna fromma man. Men nu har han lov och smälter att det är just han som är Årets svärmorsdröm.

 

Årets telefonsex

Rebeccca Mårtensson

Motivering:

Den här tjejen har mobilen i handen varje gång man träffar henne. Varför då?  Jo, hon kan när som helst få samtal från killar som vill ha en pratstund med henne. Delar av Uppsalaboys har försökt att infiltrerat hennes samtalslista, men har gång på gång misslyckats. Det enda namn vi har just nu är Martin, men listan kan säkert göras längre. Stora hockeyspelare vill hon helst prata med, men ibland unnar hon sig tiden till några borgare.

 

Årets Kaffemaskin

Aapo Lönnroth

Motivering:

Han har rest hela vägen från Finland med sin kaffekokare och slog oss med storm från första början. Hans konsumtion av helrostade, malda kaffebönor med varmt vatten slår nog ingen på ett bra tag. Att han skulle vara så pass bra på att bemästra detta svarta elixir skulle man inte tro vid första ögonkastet, men skenet bedrar något in i helvete ibland, och den här finska björnen kan leva gott på Löfbergs lila ett tag till. Grattis årets kaffemaskin.

 

Årets ”vad har du i väskan?”

Johannes knutas

Motivering:

Scouter är kända för att packa ner överlevnadssaker i sin lilla väska. Men då får man också reda på vad som finns i väskan. På årets filmfestival i Stockholm satt vi på tåget när Roos undrade vad just denna scout hade i sin väska. Svaret blev ett mycket kortfattat ”grejor”.  Roos nöjde sig inte med det svaret utan frågade ivrigt under hela resan vad som fanns i väskan. Knutas är dock en erfaren scout och avslöjade ingenting om innehållet som förblir en gåta.

 

Årets ”Jag har varit hos farfar”

Matilda Dammvik

Motivering:

Vittnet har sett denna unga tjej från Kalix springa till och från kantorsområdet flera gånger under årets gång. Under ett flertal gånger har även vittnen sett henne virra omkring på stan för att sedan höra henne säga ” Ehh jag har varit hos farfar”. Men nu slutar lögnerna. Att någon från hennes familj, som alla bor i Kalix, skulle bosätta sig i Uppsala är helt absurt. Det råder ingen tvivel om att det är en pojke i tonårsåldern som hon besöker. Vem och vart han bor är ett mysterium som kommer lösas.

 

Årets Sprinthatare

Daniel Roos

Motivering:

Sprinthatare kan räknas till många (i princip alla) i orienteringskretsen, speciellt när sprint blir mer och mer aktuellt i vardagen. Någon som försöker förneka dess existens är den mytiska mannen Daniel Roos. Hans satsning till sprint går inte att beskriva eftersom den inte ens finns. Det är skog som ska få han på andra tankar och riktig orientering, helst klurig orientering.  Trots att han vill bli väck med sprinten går det inte att förundras över hans kapacitet. Hans orienteringsteknik kombinerat med löpstyrkan gör honom till en farlig motståndare på kluriga sprintrar.

 

 

Årets ”Det står på flashback”

PersaRn

Motivering:

Flashback är för den okunniga ett forum där man utbyter information mot korrekt information. Alltifrån militärer till doktorer sitter framför skärmen runtom i Sverige och delar sina synpunkte på saker och ting. PersaRn har flera gånger under året visat sig vara okunnig på flera områden, men det har sin förklaring. Det har stått annorlunda på flashback. Han söker medvetet efter ny kunskap på denna internetsajt och finner han att det inte står något där så stämmer det inte.

-Är damorientering underhållande?

- ”ja, det står på flashback att det är mycket underhållande att se de, speciellt GPS-rutterna”

Om det verkligen är så kan diskuteras, men det står på flashback.

 

Årets ”är du hemma?”

Matilda Karlsson

Motivering:

Tjejen med träningsmotivation som ingen annan. Är hon hemma eller inte? Det vet ingen. Man skulle kunna tro att man ska hålla koll på sina rumskamrater, men det är svårt, speciellt när man inte vet vart dem är. Man kan tro att MK redan är hemma, men hon kan någon sekund senare komma in i korridoren iklädd träningsoverall och hälsa glatt. Är det hon som är träningsnarkoman eller har vi dålig koll?

 

Årets bomfria

Jesper Jissbacke

Motivering:

En perfektionist utan dess like. Den här mannen härstammar från en adlig släkt som genom århundraden har orienterat och endast gjort ett fåtal misstag per år. Jissbacke är inte annorlunda. Det skall krävas mycket för att lura denna orienterare som tycker att Lunsen är en barnlek jämfört med de norrländska skogarna. Vid ett ytterst fåtal gånger har vittnet hävdat att de sett hur Jissbacke sprungit snett eller missat en kontroll med endast 20 meter. Rykten som har visat sig inte stämma överens. Endast en gång har jag sett denna utomjordiska orienterare göra ett misstag. Det var mot den femte kontrollen på en helt vanligt natt-OL. Han hade tappat sin karta och körde på kartminne, men glömde bort angivelserna. Resten av banan gick dock prickfritt och med sådana fina egenskaper blir han årets bomfria.

 

Årets nykomling

David Lingfors

Motivering:

Oj oj oj. En titel att bära med stolthet under sina år framöver. David Lingfors introducerades för OLGY första gången på utlandslägret i Portugals böljande värme, där han var med som en extra ledare, och vilket intryck han gjorde. Tjejerna grät för att de inte kunde få honom och killarna ville bli som honom. Med en mage som inte liknar någon annans kan man, med hjälp av hans enorma glipa mellan magrutorna, ge en hel familj vattenförsörjning i ett år. Det sjungs sånger om Lingfors som ska föras vidare i generationer. Aldrig tidigare har jag skådat någon som kan spela armhävningspoker som han gjort och troligtvis kommer jag aldrig få se någon göra det så bra igen. David Lingfors, du vann alla våra hjärtan.


Kommentarer
Postat av: Mårten

Hahaha detta kan ha varit de roligaste jag läst på länge

2013-06-18 @ 16:39:34
URL: http://rebeccamartensson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0